יוד

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/03/2002 | 21:43 | מאת: נעמה

שלום, רציתי לדעת מאיזה מזונות צריכים להמנע אנשים שיש להם אלרגיה ליוד ובנוסף מה הקשר בין חומצה פיטית ובין היפותירואידזם מטופל או שאינו מטופל (יש האומרים שיש להמנע ממזונות מכילי חומצה פיטית, מה הם?)

נעמה שלום! המקור ליוד הוא הים ולכן מזונות שיכילו יוד יהיו מהים: דגים, פירות ים, אצות. כמו כן ירקות ופירות הגדלים על שפת הים יכולים גם כן להכיל יוד. באופן עקרוני, משרד הבריאות יצא בהצהרה שמדינת ישראל דלה מאוד ביוד (בים, במים, הקרקע ובגידוליה). לגבי שאלתך השנייה, ערכתי חיפוש מקיף ולא מצאתי קשר. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית