עצירות ממושכת בבן שנתיים וחודשיים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/02/2002 | 09:26 | מאת: מיכל

בני בן שנתיים וחודשיים וסובל מעצירות לפרקים מזה חודש. טווחי היציאות הינן בין שבעה לשמונה ימים. הילד לא גמול ולא בשלבי גמילה אבל מודע לעשיית צרכים ולמשמעות. בעשרה ימים האחרונים התופעה הוחמרה. למרות שתזונתו מעודדת יציאות (מיץ שזיפים, ברנפלקס עם סובין, דייסת שיבולת שועל, עגבניות,תפוזים ואפילו שמן פרפין) עדיין לא היתה לו יציאה גם לאחר מתן נר גליצרין. הדבר אמנם לא משפיע על מצב רוחו ותאבונו (אוכל כרגיל). בטנו קשה ואני מודאגת ולא ששה להגיע לשימוש בחוקן או התערבויות מהסוג הזה. אודה להתיחסות בשני מישורים - אחד המיידי והשני מה עלי לעשות כדי שבעיה זו לא תישנה?

למיכל שלום! עצירות בילדים יכולה לנבוע ממספר סיבות. הטיפול התזונתי (עשיר בסיבים) הוא בד"כ מספיק ופותר רוב הבעיות. יחד איתו חשוב להקפיד על שתיית מים מרובה וכן מידה מסויימת של פעילות גופנית. לדעתי חשוב לגשת לגסטרואנטרולוג ולשלול בעיות מסוימות ולקבל טיפול משולב, קודם כל להקלה מיידית (כי בנך וודאי סובל), ולאחר מכן מציאת ה"מתכון" הנכול לטיפול למניעת הישנות התופעה. במרפאת גסטרו ילדים ברמב"ם הרופאים עובדים בשיתוף עם דיאטנית מומחית בתחום ובמידה ומוסכם על טיפול תזונתי, היא נותנת מענה על כך. אם אתם תושבי חיפה והסביבה אני ממליצה לכם לפנות לקבלת תור. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית