רדוקטיל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/01/2002 | 15:37 | מאת: ירון

שלום רב: רציתי לדעת מהן תופעות הלוואי לתרופה לדיכוי תיאבון בשם רדוקטיל ? והאם התרופה אכן יעילה ? תודה

שלום ירון, ברמב"ם יש מספר לא קטן של מטופלים ברדוקטיל והתוצאות יפות. הטיפול נעשה על-ידי פרופ' קרניאלי. לאחוז מסויים של המטופלים אכן יש תופעות לוואי. התופעות נובעות ממנגנון הפעולה של התרופה אשר מעלה רמות סרוטונין ואפיניפרין. יתכנו תופעות של עליה בדופק, עליה קלה בלחץ דם, יובש בפה, הפרעות שינה ושינוי מצב רוח - ממה שדווח לכוון החיובי, כלומר שיפור מצב הרוח. כמובן שכמו בכל תרופה יתכן שמטופל לא יסבול כלל מתופעות, או רק מחלקן. בכל מקרה במידה ואתה סובל מהשמנה קשה (MORBID OBESITY) כדאי לנסות טיפול תרופתי, כי הירידה במשקל חשובה ביותר לבריאותך. במידה ואתה מעוניין להצטרף לקבוצת הטיפול בתרופה, תוכל להתקשר לטלפון 8542828-04 לאחות חוה.

04/05/2002 | 16:42 | מאת: אתי סער

האם להתחיל טיפול ברדוקטיל? שמנתי כ-20 ק"ג לאחר הפסקת עישון . כל נסיונותי לעשות דיאטה והיו מס' כגון: שומרי משקל (שבעבר הצלחתי להשיל מעלי כ-15 ק"ג בעזרת שומרי משקל) וכו' כאמור כל הנסיונות נכשלו . שמעתי על ה"רדוקטיל" נא עצה וטיפים שיעזרו תודה

מנהלי פורום תזונה קלינית