אקזמה באצבעות של הידיים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/10/2016 | 13:01 | מאת: א

אחרונה יש לי באצבעות של הידיים מאין כאב כזה שנובע כתוצאה מאקזמה, נראה לי שזה אקזמה. זה תופס אותי בפינה של הציפורן, יש מאין נפיחות כואבת בין הציפורן לבשר ואם נוגעים זה כואב. יש לי את זה רק בידיים ולא באצבעות שברגליים ושמתי לב שזה התחיל מאצבע אחת וזה עובר וחוזר ועובר וחוזר ויש לי את זה בכמה אצבעות. התזונה שלי 100 אחוז ראו, אוכלת רק ירקות ופירות, לא מערבבת שומנים וסוכר, כמעט לא נוגעת בכלל בשומן, אולי אבוקדו קטן פעם בשבועיים חוץ מזה רק ירקות ופירטות חיים. אוכלת הרבה דלעת חיה, ירוקים כל יום.... ככה שהתזונה שלי נקיה. מדוע אם ככה האקזמה הזאת בציםורניים? ומה עלי לעשות כדי שזה יפסק? האם זה בא מהקיבה? ואם כן אז מדוע אם התזוה שלי מאה אחוז ראו?

שלום א' קודם כל, ממליצה לקבוע תור בהקדם לרופא עור על מנת לאבחן מה בדיוק מציק לך. דבר שני, תזונה 100% RAW ולא רק זה- אלא כזו המורכבת בעיקר מפירות וירקות חסרה בהרבה מאוד ויטמינים ומינרלים שנחוצים לתפקוד תקין של הגוף, בין היתר לתפקוד תקין של העור. בדרך הזו יווצרו עם הזמן חוסרים משמעותיים ויבואו לידי ביטוי במגוון תופעות שונות (בעיות בעור בהחלט יכולוות להיות חלק מהן) לפיכך, לא ממליצה להמשיך עם סגנון אכילה זה ואם בכל זאת כן- לדאוג לשלב מקורות לשומן (כגון אבוקדו ואגוזים) ולהוסיף קטניות (מונבטות אם ממשיכים עם הRAW) והכי חשוב להפגש עם דיאטן/ית ע"מ לקבל המלצות להשלמת ויטמינים/מינרלים מתוסף חיצוני (B12 למשל, שלא יהיה קיים בתזונה כזו בכלל) בריאות וחג שמח

מנהלי פורום תזונה קלינית