לבבות דקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/08/2016 | 14:22 | מאת: מירי

היי רציתי לדעץ לגבי לבבות דקל ? האם זה בריא הרי זה בקופסת שימורים, מעניין אותי לדעת כי זה ממש טעים ודבר שני אני בהריון ולכן חוששת ברכיבים מצויין שזה מכיל מים מלח ולימון אבל לא הגיוני לי שזה ללא חומר משמר אודה לתשובה מפורטת תודה רבה :)

שלום מירי, ככל מזון מהצומח יש להם יתרונות תזונתיים, וכמות החלבון ל100 גר' יחסית גבוהה (כ2.5 גר' חלבון). 100 גר' מכילים גם כמעט 60 מ"ג סידן ו3 גר' ברזל. הבעיה העיקרית שלי היא עם חוסר הטריות והשימור במלח כך שמכיל כמות נתרן גבוהה יחסית (המלח זה החומר המשמר, וכיום ישנן טכניקות סטריליזציה נוספות כך שלא חובה שיהיה חומר משמר בקופסת שימורים) בהריון ההמלצה לצריכת נתרן היא עד 1500 מ"ג ליום ובקלות ניתן להפריז ולצרוך מעבר למומלץ "בעזרת" שימורים למינהם, כך שקחי זאת בחשבון הרבה בריאות והריון קל ומהנה

מנהלי פורום תזונה קלינית