ערך גבוה של חומצה פולית?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/07/2016 | 09:55 | מאת: שירה

שלום רב, בן 60. עקב עייפות ביצעתי בדיקות דם, כאשר בדיקות דם שקיעת דם ספירת דם תקינות B-12 361 (נמצא בטווח הנורמה) חומצה פולית 20, לא צויין טווח נורמה ליד. לפני כשנה חומצה פולית היה אצלי 17.7. שמתי לב כי ערך החומצה פולית עלה והוא צריך להיות לפי מה שאני מבינה לגברים מ- 0-16 . על מה יכול להעיד ערך גבוה של 20 בחומצה פולית כשאין חסר ב-B-12? עוד אציין כי אני לא לוקח כדורים ו/או תוספי תזונה ואו ויטמינים ואיני אוכל מאכלים שיש בהם הרבה חומצה פולית. אודה מראש לתשובתך

שלום לך, ערך של 20 אינו גבוה במיוחד ואיני יודעת מה היה הערך של B12 (ייתכן ונמצא תקין בטווח אבל בחלק מקופות החולים הטווח התחתון נמוך מידי) לדעתי אין לייחס חשיבות גבוהה לתוצאות אלו אך בכל מקרה כדאי להוועץ ברופא המטפל

מנהלי פורום תזונה קלינית