תזונה לאחר ניתוח במעיים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/07/2016 | 21:37 | מאת: מור

שלום רב, אמא שלי מחלימה בימים אלה מניתוח בטן אליו נכנסה לאחר חסימת מעיים, שנוצרה בכתוצאה מהידבקויות לאחר ניתוח קיסרי [הלידה המדוברת התקיימה לפני 30 שנה..]. היא השתחררה מבי"ח לפני שבוע בדיוק, 4 ימים לאחר הניתוח, כאשר הצוות הרפואי קבע כי היא מגיבה טוב ומחליצה ויכולה לאכול 'הכל כרגיל'. בשבת, 6 ימים לאחר השחרור, החלה לסבול מכאבי בטן. לאט לאט התברר לנו כי אסור לה לאכול קטניות ודגנים מלאים. היא אמנם הופנתה לדיאטנית קלינית, אך התור הקרוב ביותר הוא ביום חמישי. רציתי לבדוק האם המאכלים הבאים מותרים: א- עוף ב- דייסה [היא אוהבת כל מיני סוגים, אולי יש סוג שמותר?] ג- מוצרי חלב למיניהם ד- קישואים ה- גזר מבושל לעזרתכם אודה!

שלום מור, לצערי עונה באיחור ומקווה שעדיין אוכל לעזור. בעקרון למניעת הדבקויות עתידיות לאחר ניתוח הכולל פתיחת בטן אין הגבלות תזונתיות משמעותיות, כיוון שהדבקויות אם יקרו או לא, לא קשורות לנושא התזונתי. בזמן ההחלמה ההתקדמות במרקמים היא אינדוידואלית ובעוד עוף, דייסה (סולת/קורנפלור/אורז, שיבולת שועל פחות קלה לעיכול עקב הסיבים), וירקות מבושלים בכמות קטנה נסבלים היטב ע"י רב האנשים, ייתכן ומוצרי חלב פחות יתאימו בשלב זה אך בהחלט זהו אינו כלל ברזל ודווקא זה יכול להתקבל היטב ע"י אמך מניחה שקבלתם המלצות יותר ספציפיות בביקור אצל הדיאטנית וטוב מאוד שפניתם אליה, כדאי לשוב ולפנות אליה בעת הצורך החלמה מהירה ורק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית