התייעצות להעשרת תזונת ילד עם G6PD

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/03/2016 | 11:59 | מאת: הדר

שלום רב, כאשר בני היה בן שנה וחצי עבר המוליזה בעקבות חשיפה לפולים. היום הוא בן 3 והייתי רוצה להעשיר את התזונה שלו בזרעי צ'יה, האם בטוח עבורו? והאם נכון שמעבר למניעת אכילת פולים עליי למנוע ממנו אכילת חומוס וטחינה? תודה מראש

הדר שלום! המגבלה התזונתית היחידה נוגעת לפול (על כל צורותיו). אין שום בעיה באכילת מזונות אחרים. כן חשוב לוודא שאין פול בתוך מזון אחר (למשל במסעדות). לדוגמא, מקובל להכין בחומוסיות חומוס עם טחינה ופול. במקומות כאלה רצוי לנקוט זהירות. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית