כולסטרול

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/03/2016 | 22:14 | מאת: מוטי

עכב תוצאות בדיקת דם עם ערכי כולסטרול גבוהים החלטתי להתחיל לאכול בריא יותר אך מסכרן אותי לדעת כשאני בודק מוצר ובגבו כתוב פחות מ 2.5 כולסטרול מה עליי להבין מזה יש כולסטרול או אין מאיזה ערך כולסטרול כדאי לא לגעת בכלל ?

כל הכבוד על ההחלטה לאכול בריא יותר, אך ממליצה מאוד לגשת גם לטיפול פרטני ומקצועי ע"י דיאטני/ת. "פחות מ2.5 מ"ג כולסטרול"=מזון עם כמות כולסטרול נמוכה מאוד ומתאים בתזונה דלת כלוסטרול א ב ל שומן רווי ושומן טראנס משפיע על רמות הכולסטרול בדם יותר מבכולסטרול עצמו הנמצא במזון, ויש להסתכל גם הערכים הללו. יש מזונות רבים שאין עליהם "סימון תזונתי" כמו בשר למשל, או מאפים, בהם יש גם תכולת שומן רווי/טראנס לא מבוטלת, וצריך גם לקחת עובדה זו בחשבון ולהכיר את המקורות החשובים האלה לצריכת שומן עודף. מלבד זאת, יש גם חשיבות למה כן אוכלים, לא רק מה לא, כמו הוספת סיבים תזונתיים לתפריט דרך ירקות וקטניות, למשל. פעילות גופנית והפסקת עישון חשובים ביותר גם הם בקיצור, ההנחיות אינן רק לגבי כולסטרול, ולכן ההמלצה מתחילת תשובתי עומדת בעינה - גש לאיש מקצוע, הבריאות בידך

מנהלי פורום תזונה קלינית