ויטמין D- נטילת תוסף תזונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/03/2016 | 18:40 | מאת: רחלי

שלום, עקב מחסור גדול בויטמין D , הומלץ לי ע"י הרופא ליטול 10 מ"ל של ויטמין D3 פעם בחודש (כלומר את כל הבקבוקון בבת אחת). רציתי להתייעץ האם הדבר נכון, או שכדאי ליטול 10 טיפות כל יום? הרופא הסביר לי שמבחינת ספיגת הויטמין עדיף לקחת פעם בחודש, אך חשוב לי לקבל חוות דעת נוספת. תודה, רחלי

שלום רחלי, השיטה של נטילה פעם בחודש מאוד מקובלת, מהטעם הפשוט שאז לא שוכחים ויש יותר הצלחה לטיפול. הויטמין נאגר בגוף ברקמת ומשתחרר לאורך החודש כולו. ישנם מקרים נדירים בלבד שאינו משתחרר טוב מרקמת השומן כאשר יש עודף משקל מאוד גדול, ואז נטילהיומית עדיפה.

מנהלי פורום תזונה קלינית