מרק בריא מאד אבל שמן מדי..

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/02/2016 | 02:06 | מאת: איילת

היי, הכנתי מרק כתומים עם עדשים בתוספת קרם קוקוס. המרק מאד מאד בריא ואפילו מאה אחוז אורגני א ב ל רק בסיום הבישול ראיתי שקרם הקוקוס מכיל כמות קלוריות גבוה מאד. בכל 100 מל יש 180 קלוריות ואני שמתי 450 מל , כלומר 81,000 קלוריות וזה בלי כוס העדשים שהוספתי למרק, מעט שמן זית שאיתו טיגנתי והירקות הכתומים. ממש מבאס לזרוק אבל לא יכולה לאפשר לעצמי לצרוך כמות כזו של קלוריות. יש אפשרות להנות מהמרק מבלי להשמין? אם לדוגמא אשתמש איתו רק כרוטב על אורז למשל ואוכל את העדשים והירקות כרגיל זה יהיה בסדר? אם כן- עד כמה כפות רוטב לשים? תודה מראש!

שלום איילת, קודם כל, תשמחי לשמוע שקצת טעית בחישוב: ב450 מל' קרם קוקוס יש 810 קלוריות, לא 81,000. יחד עם העדשים ושמן הזית אני מעריכה שבכל סיר המרק יש כ1500 קלוריות. משערת שיש כ6 מנות מרק בכל הסיר ולפיכך מנת מרק משביעה ומזינה תהיה בערך 250 קלוריות (ואם יש 8 מנות- פחות מ200 קל' למנה), ממש לא הרבה, וממש אפשרי לשלב בתפריט. לא צריך להלחץ אם המזון מכיל כמות קלוריות גבוהה משתכננו או שאנחנו חושבים שאנחנו "צריכים". סביר שתחושי שבעה יותר ממרק כזה מאשר מרק ירקות דליל ובהתאם תאכלי פחות בארוחה או בארוחה הבאה. הקשיבי לגוף וסמכי עליו שיודע מתי רעב וכמה צריך, ובעיקר תהני מהמרק הטעים שהכנת. בתאבון

מנהלי פורום תזונה קלינית