אגוז הקוקה............

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/02/2016 | 08:44 | מאת: רחל

שלום. אני סובלת ממיגרנות קשות במשך שנים ובהתקפים כמעט יומיומיים. בשנה האחרונה הורדתי מוצרי חלב וישנה הפחתה במיגרנות. בעקבות כך ביצעתי בדיקה לאי סבילות למזונות והסתבר שאני רגישה גם לחיטה ואגוז קוקה. אני מנסה למצוא מה מהמזונות שאני אוכלת מכיל מרכיב זה על - מנת שאוכל להורידו מהתפריט. הגעתי לשתי אפשרויות או משקה עולש - ציקוריה שייתכן וקרוב במרכיביו או שאגוז הקוקה מצוי בתרופות כמו אקסדרין אותו אני נוטלת לעיתים קרובות מאוד. האם אחד מהפריטים שציינתי מכיל את אגוז הקוקה? באילו עוד מאכלים נמצא הרכיב הזה? אשמח לעזרתכן.

שלום רחל, האם התכוונת לאגוז קולה או לעלי קוקה? בכל מקרה, משקה עולש אמור להיות מופק אך ורק מעולש, כך שאני לא חושבת שזה יהיה מקור לבעיה ולפי העלון לצרכן של אקסדרין- גם בו החומר לא מצוין, אבל שווה לשאול רוקח.. לא מכירה מוצרי מזון שהרכיב קיים בהם (לא האגוז ולא העלים), אבל כדאי לעשות רשימה של הדברים שאת אוכלת באופן קבוע ולבדוק אחד אחד. מיגרנות קשורות למגוון הבטים בחיינו ויש תחומי טיפול נוספים שכדאי לבדוק, לא תמיד ברפואה הקונבנציונלית. בהצחלה ורק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית