פיטוסטרולים עם אומגה 3 וקרישה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/01/2016 | 20:05 | מאת: לילי

בת 56 בריאה בדרך כלל פרט להשימוטו מטופלת ומאוזנת נוטלת פיטוסטרולים גאד של טבע עם אומגה 3 להורדת כולסטרול. .בקשתי בדיקות שגרתיות והכל תקין פרט לפיברינוגן קלאוס 415 ,כשהנורמה היא 200-400 . כמו כן PTT=40.5 ,כשהנורמה 21-38 . PT%=93 INR=1.04 PT seconds=12 אין לי מה דעתך האם לפיטוסטרולים עם אומגה 3 יש השפעה על תוצאות בדיקות קרישה, ואם כן כמה זמן להפסיק לנטול אותן לפני הבדיקה הזו דימומים ובעיות קרישיות יתר במשפחה, יש לציין שבעבר PTT ןפירינוגן היו תקינים

שלום לילי, לא ידוע לי (ולא מצאתי) על קשר בין פיטוסטרולים ואומגה 3 לבדיקות הקרישה (ואגב, בעיקר הפיטוסטרולים הם התורמים לירידה בכולסטרול). ממליצה לבדוק עם הרופא המטפל או המטולוג

מנהלי פורום תזונה קלינית