קלוריות ותפריט

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/12/2015 | 14:15 | מאת: דנה

היי, אני בת 23 גובה 1.53 שוקלת 50 ק"ג. רציתי לשאול מהי הכמת קלוריות היומית הממולצת? בנוסף, רציתי להתייעץ בנוגע לתפריט היומיומי שלי שנראה בערך כך: בבוקר אני אוכלת 2 פרוסות לחם קל מחיטה מלאה עם קוטג/חומוס/מעט חמאת בוטנים בצהריים אני אוכלת סלט גדול עם ביצה+2 כפות טחינה/פסטה מחיטה מלאה עם ירקות/אורז עם עדשים/מנה אחרת של פחמימה וחלבון. מידי פעם אני אוכלת פרי לארוחת ביניים. בערב אני אוכלת חביתה עם כפית שמן+ירקות חיים או מבושלים+חצי/רבע אבוקדו או דייסת שיבולת שועל עם כפית דבש ומעט אגוזי מלך. תודה!

הי דנה, כמות הקלוריות היומית המומלצת שונה מאוד בין אנשים שונים, ויכולה להגיע להבדלים של אפילו אלפי קלוריות (למשל בהשוואת אישה קשישה במשקל נמוך לנער מתבגר עם מסת שריר גבוהה העוסק בפעילות גופנית אינטנסיבית כל יום). בגדול, אפשר לדבר על "כלל אצבע" של כ-30 קל'/ק"ג, אבל יש לזכור שזה מאוד בכלליות, ולא לוקח בחשבון משתנים רבים ומשפיעים. להערכתי התפריט שלך אמנם מגוון ובריא ומכיל מכל קב' המזון אך גם נראה לי מצומצם יחסית, ולא ברור לי מדוע (למשל לחם קל בבוקר במקום רגיל, או באופציה של חביתה עם ירקות ואבוקדו ללא פחמימה בערב). יכול להיות שזה מספיק עבורך אבל אני מניחה שלא... אני לא מכירה אותך באופן אישי (הכוונה להיסטוריה תזונתית ורפואית ועוד פרטים חשובים) ולכן ממליצה לך, אם את רוצה ייעוץ מסודר ומקצועי, להפגש עם איש מקצוע (דיאטן/ית) בהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית