סוכר גבוה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/10/2015 | 09:43 | מאת: טל

אני טל בת 18, מתאמנת שנתיים עם תפריט מזין ובריא... משום מה בזמן האחרון שמתי לב לפיפי מוגבר וצימאון מוגבר אז עשיתי בדיקת סוכר ואמנם הערך בטווח הנורמה אך עדיין מדאיג אותי שהוא יחסית גבוה- 92 מג לאחר צום. מה זה אומר, או שזה תקין לחלוטין?

טל שלום, לפי "הספר" רמות עד 100 בצום נחשבות תקינות, אך מישהי צעירה כמוך שגם מתאמנת ואוכלת בריא, הייתי מצפה לראות רמות נמוכות יותר. לכן למרות שתקין, כדי לשלול באופן מוחלט כדאי לבקש אולי מהרופא המטפל לבצע בדיקה של המוגלובין מסוכרר וכך לקבל תמונת מצב יותר מדוייקת מה קורה אתך.

מנהלי פורום תזונה קלינית