שיתוק קיבה - מי סובל?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/10/2015 | 15:45 | מאת: משה

חודש המודעות ל GASTROPARESIS התקיים לאחרונה בארצות הברית תוך קריאה להגברת המודעות על קיומה של המחלה. הבדיקה לקיומה אינה פולשנית ןנעשית באמצעות סריקת קיבה לאחר מתן אוכל הסולידי ולאורך 4 שעות (האוכל מסומן באיזוטופ. יש אפשרות לבצעה בבתי חולים שונים בארץ. חשוב להביא לידיעתו של הרופא שיתכן ואתם סובלים מהמחלה ובכך לקבל את הטיפול שיקל על הסבל. לאחרונה הוקם דף ישראלי בפייסבוק וכדי ללמוד על שיתוק הקיבה ניתן להיכנס לקישור הבא.https://www.facebook.com/gastroparesis.il?ref=aymt_homepage_panel#!/gastroparesis.il

לרוב איננו מעלים מכתבים שכאלה - אבל חשוב לידע את הציבור - שתהיה מודעות לפינוי לקוי של מזון מהקיבה, אצל חולי סוכרת למשל. איננו אחראים כמובן לתכנים באתר שהכותב ממליץ עליו. מקווה שהם אמינים וטובים.

מנהלי פורום תזונה קלינית