ויטמין b 12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/10/2015 | 23:14 | מאת: יפה

שלום, ברצוני לשאול , האם התרופה omepradex 20 מ"ג פעמיים ביום פוגעת בספיגה של ויטמין b 12 שניתן בכדורי מציצה? והאם יש קשר בין ריפלוקס לחוסר ב b 12? בשבועים האחרונים אני מרגישה סוג של שיתוק ברגלים ולוקחת כדורי מציצה של b 12 ולא מרגישה שיפור. אני רוצה לבקש בדיקת דם מהרופא, האם זה שאני לוקחת כדורי מציצה יכול "לבלבל" את הבדיקת דם וליצור רושם שלא חסר לי b12? תודה

יפה שלום, האם התחלת את הכדורים כי נבדק ונצפה חסר? חסר אכן יכול בין היתר לגרום לתחושות נימול. לגבי ספיגה - ספיגת ויטמין B12 מאוד מורכבת ונפגעת בקלות. לכן הכדורים הם למציצה תחת הלשון, וספיגה ישירה לדם. אם אכן יש חסר, יקח יותר משבועיים לתקן אותו ומומלץ לבצע בדיקה לראות אם אכן יש בעיה.במידה ולא, כדאי להמשיך בבירור לגבי מצב הרגליים. הרבה בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית