גויאבות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/10/2015 | 08:41 | מאת: רויטל

שלום רב קראתי שלגויאבות יש ערך גליקמי נמוך ומאזן סוכר בדם, אך צריך וכדאי לאכול אותו ללא הקליפה. האם זה נכון?

שלום רויטל, ערך גליקמי אינו מדד מדויק, ולא הייתי ממליצה לסכרתיים (ולא סכרתיים) להסתמך עליו. התגובה הגליקמית בגוף מושפעת מגורמים רבים ובנוסף לכך היא גם אישית. בכל גויאבה קטנה (100 גר')קלוריות ופחמימות בדומה לפרוסת לחם. בהחלט ניתן לשלב אותה בתפריט כמנת פרי, ואם מדובר על סכרתי: במסגרת התייעצות עם דיאטנית מטפלת. בתאבון ולבריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית