מערכת עיכול עליונה ושיקום תזונתי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/10/2015 | 11:53 | מאת: שמואל

שלום רב, בשנה האחרונה יש לי הרבה בעיות עם מערכת העיכול: הרגשת חוסר נוחות בבטן עליונה, כאבים ודקירות מדי פעם, קושי בעיכול שומנים, תחושת עייפות מוגברת, חולשה יחסית, יציאות לא סדירות ולא תקינות, לפעמים טעם רע בפה וכו' פעם הייתי אוכל הכל, היום הרבה פחות - עדשים וחומוס עושים לי רע, שוקולד מריר, לחם וכו' שפעם אהבתי הים גורמים לתחושות לא נעימות. מצאו לי פרזיטים בצואה ( BLASTOCYSTS HOMINIS ו- DIENTAMOEBA FRAGILIS) אבל רופא הגסטרו טוען שזה לא מסביר את הסימפטומים. הוא מדבר על חומציות יתר בקיבה, אפשרות לגסטריטיס ו- דיספפסיה, אבל הוא מודה שהוא לא באמת יודע.... בדיקת גסטרוסקופיה נמצאה תקינה, אין לי הליקובקטר או צליאק. בשורה התחתונה עוד אין אבחנה, אז אני לא יודע מה לעשות. האם יש דבר כזה שיקום תזונתי של מערכת העיכול? או משהו אחר הכרוך בתזונה? אנזימים מסויימים שצריך לקחת? אשמח לכל טיפ או רעיון שיכול לקדם את האבחנה. תודה רבה, שמואל

ראשית, כמובן שרצוי ואף יעזור מאוד להמשיך ולברר את המקור לבעיות שהוא מתאר ואז ניתן יהיה לעזור באופן יותר מכוון וספציפי. אבל בנתיים... 1. הייתי ממליצה לו לפנות לדיאטנית גסטרו ולהתחיל בבירור וייעוץ תזונתי. 2. אפשר בהחלט לשקול שימוש בפרוביוטיקה ו/או אנזימי עיכול ולראות האם מקל/מסייע לתחושות שתיאר- גם זה ממליצה שיעשה תוך ליווי מקצועי כדי לנסות ולהבין יחד מה עזר ומה לא.

11/10/2015 | 18:25 | מאת: שמואל

האם זו תזונאית רגילה או מישהי שזו ההתמחות שלה? ואיפה מוצאים אותה?

מנהלי פורום תזונה קלינית