בטן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/09/2015 | 16:21 | מאת: שי

שלום, אני שי בן 16, תלמיד כיתה יא. מתחילת כיתה ט אני חווה כאבי בטן מרובים, ומידי פעם שלשולים. עד סוף כיתה ט, כמעט כל בוקר היה לי שלשול. (מוטב לציין שרוב השלשולים היו בבוקר) וכאב הבטן הוקל ונעלם אחריהם. אובחנתי בכיתה ח כרגיש ללקטוז, עברתי בדיקות צליאק ועוד כמה בדיקות למחלות וסרטן המעי והכל הראה שאין כלום. בדקתי באינטרנט תסמינים של המעי הרגיז, ונראה שזה תואם, מה גם, שלפני שנה עשיתי דיאטה להקלה עם התסמונת ובמשך תקופה דיי ארוכה המצב היה רגוע. עכשיו אני בארהב והטיפולים פה יקרים מאוד, אז לפני שאנחנו פונים לרופא פה, יש למישהו חוות דעת על המצב? תודה רבה.

שלום שי, כתבת שהטיפולים יקרים אך לפני כן שטיפלת בעצמך באמצעות "דיאטה להקלה" (מהי? מי נתן לך אותה?) שעזרה. אם נקטת בדרך מסוימת שעזרה לך מדוע הפסקת? מעי רגיז מגיב גם בשינוים רגשיים ויכול להיות שהמעבר לארה"ב או שינויי חיים אחרים גם משפיעים, כך שאני ממליצה לך לנסות ולחזור למזונות שכן הקלו סימפטומים, לנסות לאתר קושי רגשי ודרכי פתרון (אם ישנם) וכמובן במקביל בדיקה עם דיאטן/ית שאתה אכן מקבל את כל רכיבי המזון להם הגוף שלך זקוק. אגב, גם אם אין צליאק יכול להיות שאתה רגיש לגלוטן (לא אבחנת צליאק אבל כן מגיב רע לגלוטן במזון) ויכול להיות שאינך מקפיד על "רגישויות" נוספות שלך והדרך ללמוד אותן תהיה בעיקר ניסוי וטעיה. בכל מקרה ממליצה לערוך ברור רפואי נוסף. בהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית