הפרעת אכילה?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/08/2015 | 19:46 | מאת: איילת

שלום, אני בת 25. כמעט טבעונית (אוכלת רק גבינות .) אני בררנית באוכל מאז המעבר לתזונה טבעונית. אני מגיעה למצב שאני אוכלת כ"כ מהר כדי לא להרגיש את הטעם של האוכל. אני כל היום עסוקה במה לבשל ובמה להכין ואח"כ הכל פשוט הולך לפח. אני מתגעגעת לאוכל של הבית (בשרי) אבל לא מסוגלת לחזור אחורה ולא יכולה להיות שותפה לעוול שעושים לחיות. אני קונה את מיטב חומרי הגלם ומשקיעה בקנייה של מוצרים אורגנים בלבד אבל בסופו של דבר בגלל שהאוכל לא טעים לי או לא משביע אני מפצה את עצמי בשוקולדים ושטויות. אני לא מוצאת את עצמי -לא בעולם אוכלי כל / לא בעולם הצמחוני וגם לא בעולם הטבעוני. אשמח לעיצות!!

שלום איילת, נשמע שהמעבר לטבעונות קצת "סיבך" אותך בהתעסקות יתר במזון וחוסר הנאה מאכילה, עד כדי עיסוק יתר... אוכל טבעוני יכול להיות טעים מאוד, ולאו דווקא בעזרת מיטב חומרי הגלם/אורגני. נשמע שאת מאוד זקוקה להכוונה ועזרה בבנית תפריט שיתאים לך מכל הבחינות (מוסר, טעם, ובעיקר-שילוב המזון ביומיום ולא התעסקות רק בו), וכמובן שיש צורך בליווי אישי לשם כך... ממליצה על דיאטן/ית המתמחה בטבעונות/צמחונות/הפרעות אכילה/גם וגם. בהצלחה רבה, זה חשוב-אל תזניחי את הטיפול העצמי!

מנהלי פורום תזונה קלינית