המנעות ממלח, סוכר ושמן במזון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/08/2015 | 15:11 | מאת: שירה

שלום, ברצוני לברר מה הן ההשלכות של הימנעות מוחלטת משימוש במלח, סוכר ושמן באוכל עבור אדם צעיר ובריא לטווח הקצר והארוך? (ללא סכרת או מחלה אחרת). יש לציין שבתפריט אין בכלל מאכלים תעשייתיים- כך שאין נתרן ממקור תעשייתי. לגבי שמן- מהי המלצת הצריכה של שומן עבור אישה בגילאי ה20? (למשל גובה 1.62, משקל 48) וכיצד ניתן להגיע לכמות זו ללא שימוש בשמן? אגב, לא מדובר בי... תודה על התשובה :)

שלום שירה, כל אבות המזון מומלצים בכמות מסוימת לבריאות תקינה, ויש הנחיות ברורות גם לכמות המיקרו נוטריינטים. גם כשמישהו נמנע משמן/סוכר/מלח, הם נמצאים גם במזונות אחרים בצורה אחרת. יש שומן, למשל, כאחוז שומן בגבינה: בכל 100 גר' גבינה 5% יש 5 גר' שומן. אם מישהו נמנע מסוכר, פחמימות יתקבלו ממקורות אחרים (פרי, למשל), וכך גם לגבי נתרן-גם אם אין נתרן ממקורות תעשייתים (ואגב, מבורך להוריד מזון מעובד!). מומלץ כי הקלוריות משומן יהוו כ30% מהקלוריות היומיות, כך שאם אישה זקוקה ל1500 קל ביום, 450 קל' צריכות להגיע משומן (50 גר' שומן בתפריט). לא חובה בתור שמן שמוסף לאוכל אלא גם דרך מזונות עם תכולת שומן גבוהה כגון זרעים ואגוזים (פה נכללת גם טחינה, למשל), אבוקדו, ושאר מזונות המכילים גם שומן כגון מזונות מהחי (חלב, בשר, ביצים) או מהצומח (קוקוס, סויה) אגב, חשוב לציין כי 48 ק"ג בגובה 1.62 נמצא מתחת לערך התקין של BMI (=תת משקל), כך שהדוגמה של 1500 קל' אינה רלוונטית עבורה (צריכה כמובן יותר קלוריות) וזוהי דוגמה בלבד- על מנת לקבל תשובות יותר מדויקות ואישיות ממליצה לפנות לאיש/אשת מקצוע (תזונאי/ת)

מנהלי פורום תזונה קלינית