מס שאלות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/08/2015 | 07:34 | מאת: shosh

שלום אודה לך אם תעני לי לשאלותי הבאות: 1- האם על מנת להנות מיתרונות הצ'יה עלי לטחון אותם (כמו שטוחנים את הפשתן) או שאפשר לאכול אותם/לבלוע אותם כמו שהם בלי לטחון? 2- רימון- ידוע שכדי להנות מהיתרונות של הירקות והפירות רצוי לאכול אותם בזה הרגע אחרי שנחתכו ולא הרבה זמן לאחר מכן כי אז הם מתחמצנים וכוי...האם ככה גם בנוגע לרימון? כלומ- אם אני מפרידה את הגרעינים מהרימון ושדה בקופסא -האם יש לאכול את הגרעינים ישראחרי שהוצאתי אותם מתרמיל הרימון או שאני יכולה לשים במקרר ולאכול גם למחרת? או שאם אוכל למחרת אאבד מהיתרונות התזונתיים? 3- סומסום מלא מול שקד טבעי לא קלוי/ממולח- איפה יש יותר ויטמינים ומינרלים ובפרט ברזל? אודה אם תעני לי לפי על כל שאלה בנפרד כדי שיהיה לי ברור תודה 3

שלום שוש 1- אין צורך לטחון. כדאי לצרף למזונות קרים ולא חמים, גם לא לבשל/לאפות (למניעת חמצון השומן) 2-לא נורא אם את שמה בקופסא במקרר וצורכת למחרת. תמיד עדיף צריכה מיידית אבל לא תמיד אפשר ליישם, בטח במקרה הזה- התעסקות עם קילוף רימון בשילוב עם עוד משימות במהלך היום :) 3- פר 10 גר' (בערך כף שומשום או 8 שקדים) יש יותר ויטמינים ומינרלים בשומשום וגם בברזל הוא עשיר יותר (1.46 מ"ג בשומשום ו0.4 מ"ג בשקדים). בשניהם בערך 60 קלוריות למנה שהזכרתי.

מנהלי פורום תזונה קלינית