דיאטת פליאו והאם הגירסה הזאת שלה טובה?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/08/2015 | 16:13 | מאת: ל

הדיאטנית אמרה לי שזאת דיאטה שאם מתמידים בה אפשר להסתדר איתה להורדת משקל רציתי לשאול אם אתם חולקים על כך? כמו כן את הסלט נירוק שבדיאטה אני אנסה עם וינגרט שמכיל 2-3 כפות שמנת מתוקה למנת סלט. הנה הדיאטה: http://www.haaretz.co.il/gallery/recipes/1.2675967 אשמח להבהרה. תודה

ככל שהידע על הקשר תזונה-גנטיקה מתקדם, אנו יודעים כיום שהתפריט הנכון עבור אחד אינו נכון עבור האחר. יש כיום תחום שלם של גנטיקה המיושם עבור תרופות ומתחיל להיות מיושם עבור תזונה. דיאטת הפליאו מתאימה בראש וראשונה לטיפוסים אשר בבדיקה הגנטית שלהם מסתבר שפחמימות גרועות עבורם. היות ובכלל כולנו אוכלים עודפים קשים של סוכר, אז לעוד אחרים היא מיטיבה. היא גם משביעה ולא מעלה רמות אינסולין, כך שמקלה על הירידה במשקל. היא גם מוסיפה עוד הרבה טוב: הפסקת עישון, המלצות לפעילות מתפרצת במקום סיבולת (שוב מתאים יותר לחלקינו אבל לאחרים לא בהכרח), עם הליכות, יציאה לטבע, חיי קהילה, הפסקת עישון ושינה בריאה וטובה. אבל - שינה טובה עבור חלקינו לא תמיד ניתנת להגשמה. אפילו בגלל הורות. ואז מהעייפות אוכלים יותר ויש גם הורמונים במצבי חסר שינה שמפריעים לשמירת המשקל. וכמובן אין לשכוח את אלה שחייבים יותר חמימות ואנו רואים (בפועל, במרפאות) תוצאות גרועות אצלם של תפריט עני בפחמימות. ואחרון חביב - זה לא באמת כמו בימי הפליאו. כי יש לנו שפע כל השנה. בימי קדם נניח באביב כשהיו ביצים אכלו הרבה וצדו ג'ירפה ויבשו את הבשר וגם ממנו אכלו הרבה, אבל היו תקופות שלא היה. ואת זה שוכחים קצת... בקיצור - מה שחיובי ועובד, אני בעד. רק באמת לראות שזה טוב למי שמנסה באופן אישי. טרם לא, לנסות גישה שכן תהיה לנו מתאימה וטובה.

מנהלי פורום תזונה קלינית