תזונה לםני ואחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/07/2015 | 00:59 | מאת: שירה

שלום רב, אני בת 46 עומדת לעבור ניתוח להוצאת הרחם בשיטה בטנית בימים הקרובים. רציתי לקבל הנחיות איך להכין את עצמי בצורה המיטבית לניתוח מבחינת התזונה? תוספים? כמו כן אני מאוד מודאגת מהסיפורים לגבי השבועיים שאחרי הניתוח- זקוקה להנחיות תזונתיות למניעת עצירות. יש לציין שאינני אוכלת בכלל מאכלי חלב וסביר להניח שאספקת הסידן שלי מאוד חלקית. תושה שירה

שלום שירה, אם את במצב תזונתי טוב אין הרבה מה לשפר. לדאוג למספיק חלבון בתפריט אך לרוב בתזונה המערבית הכמות בהחלט מספקת ואף מעבר. אם לא- ישנם מוצרים רבים להעשרה תזונתית (ניתן לקניייה בבית מרקחת בדר"כ, מזון נוזלי מרוכז). כדאי להוועץ בדיאטנית במקום בו את עוברת את הניתוח ולבקש הכוונה יותר ספציפית ומותאמת למצבך ולרקע הרפואי כיוון שתשובתי היא כללית בלבד. לאחר הניתוח תיתכן ירידה בכמות יציאות ותחושת עצירות, אך קשה למנוע את הדבר בשל משככי כאבים וחוסר תנועתיות. נסי לשתות הרבה מים, להתהלך כשאפשר, דאגי שיש מספיק שומן במזון (כמובן עדיף שומן ממקור צמחי) ובמידת הצורך העזרי במשלשלים. לגבי סידן, אנא ראי תשובתי לחני מעט למטה יותר בדף. בכל מקרה כדאי לגשת לדיאטן/ית גם כדי לבדוק כמה סידן את מצליחה לצרוך, לעשות בדיקת צפיפות עצם (תלוי בגילך) ותוספי סידן בהתאם לפי המלצת רופא בהצלחה ורק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית