2 שאלות בנושא תזונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/06/2015 | 08:11 | מאת: יאיר

שלום רב אשמח לשמוע מה אומרים לגבי 2 נושאים אלו מהכיוון של המדע, הרפואה והתזונה: 1. לגבי מולטי-ויטמין - פעם אני קורא על מחקר שזה בריא וכדאי, ופעם שלא מומלץ ושהמינונים מוגזמים. מה אתם אומרים ? 2. לגבי ממתיק מלאכותי - ממה שקראתי זה כנראה עדיף מסוכר אבל האם יש בהם סכנות לבריאות ? תודה רבה, יאיר

שלום יאיר, טרם נמצא שמולטי ויטמין הינו תוסף המומלץ באופן גורף/בעל יתרונות מוכחים לשיפור הבריאות, אך מסייגת ואומרת שבמקרים מסוימים בהחלט אמליץ על תוסף כזה- כתלות בהרבה גורמים (מצבי חסר של המטופל ומינונים של המולטי, וזה משתנה בין מטופלים ותכשירים). מה שבטוח, עדיף לא לקחת תוסף כזה או אחר ללא המלצה של איש מקצוע. לגבי ממתיקים- לכל ממתיק יש את ה"גבול העליון הבטוח לצריכה", אשר בדר"כ הוא גבוה מספיק ורובנו לא מגיעים אליו בצריכה היומיות. מבחינתי, זו לא סיבה מספיק משכנעת שהם בריאים, רק לא מזיקים בגבול המותר, וישנו תחום מחקר מתפתח הבודק את חייקדי המעי שלו, שדווקא הראה חסרונות בצריכתם. (באופן אישי, אני לא ממליצה עליהם). האם סוכר עדיף? תלוי בכמות. סוכר בשתייה חמה ניתן להפחית (בהדרגה) עד למינימום/בכלל לא, וסוכר במזון ניתן לגלות דרך רשימת הרכיבים הרשומה (בשמות שונים: סוכר/גלוקוז/פרוקטוז/סירופ תירס/דקסטרוז ועוד...) העדפת מזון הקרוב ביותר למצבו הטבעי וכמה שפחות באריזה מרשרשת תבטיח בדר"כ גם ערך תזונתי גבוה יותר (הכוונה, כמובן, אינה לצורת סוכרים אחרות כגון סילאן, דבש, אגבה וכד')

מנהלי פורום תזונה קלינית