קושי באכילה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/06/2015 | 09:29 | מאת: לירן

אהלן, אני בן 21, שוקל 56, גובה 1.71. בחודש וחצי האחרונים בערך, שמתי לב לזה שאני אוכל ממש לאט, ולא תמיד עם חשק, למשל לוקח לי לסיים 2 פרוסות לחם פרוס רגיל, תוך 10-15 דקות, בזמן שלאחרים לוקח 5 דקות. אני גם לועס המון את האוכל (במיוחד ארוחות עם לחם). מדי פעם שיש לי אוכל בפה ותוך כדי אני לוקח עוד ביס קטן, אני מרגיש תחושת מחנק ומיד אני מוציא את האוכל (הפה לא מלא). אני רוצה לציין שהתחלתי להתאמן לפני חודשיים, עד עכשיו העלתי 5 קילו. אני בתקופת המסה ולכן צריך לאכול גם שלא רעבים. אשמח לייעוץ :)

המצב שאתה מתאר מצער. מזון אמור להיות בין היתר מקור להנאה. יתכן וזה נובע ממאמץ שהוא כל-כך עצים שהוא משנה את רמת ההורמון אשר גורם לתיאבון (גרלין). אני ממליצה לגשת לדיאטן או דיאטנית שיש להם התמחות בתזונה לספורטאים, יש רבים כאלה, חלקם אפילו מאמני כושר. כמו כן כדאי לבדוק אחוזי שומן בגוף, אולי הם כבר ירדו נמוך מידי וזה יכול גם לעשות שינויים הורמונליים בלתי רצויים.

מנהלי פורום תזונה קלינית