תזונה לבעיה במפרקים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/05/2015 | 11:16 | מאת: יעל

שלום רב, אובחנתי כסובלת מניוון ושחיקת המפרקים באצבעות כף היד. קיבלתי תרופה בשפ דיאטרים, אך עברו כבר חודשיים ואין הטבה כלל. גם מגה גלופלקס ואומגה 3 לא עוזרים...האם יש תזונה שיכולה לעזור לכאבים? האם יש מזונות שכדאי להמנע מהם כי זה מחמיר את הבעיה? אני אובדת עיצות ולא יודעת למי לפנות, והכאבים בכיפוף האצבע מאד מציקים. האם אפשר לקבל הכוונה לתזונה מתאימה? תודה מראש.

לצערי המחקרים לא מצאו קשר בהתפרצות או שליטה על מחלת המפרקים. הקשר בהסביבתי היחיד השלילי מובהק הוא לעישון טבק. לגבי תזונה: לא כולם מגיבים אותו דבר לחומצות שומן אומגה 3, נכון שלרוב הן מפחיתות דלקת, אבל יש פרטים שזה עושה אצלם ההיפך. ללא בדיקה גנטית לא ניתן לומר. עוד חומרים שמרגיעים את מערכת החיסון הם ויטמין D ברמה תקינה בדם (וכיום קשה להשיג מידע כי לא שולחים לרוב לבדיקות) אז אפשר לקחת תוסף של אלף יחידות ליום, וכן חומצת השומן CLA שאפשר לנסות להשיג בסופרפארם. עוד אפשרות - ללכת לבדיקה של אלרגנים במזון. אולי במקרה יהיה משהו, אבל כפי שאמתרי הספרות ממש לא מצאה עדויות כלל.

מנהלי פורום תזונה קלינית