שמן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/12/2014 | 15:54 | מאת: נחמה

כמה קלוריות יש בכף שמן זית והאם יש בפירות שומן ועוד שאלה האם בחצילים אפויים בתנור כשה מוכן לפזר בצל האם מכיל קלוריות והאם באופן כללי חציל ללא שום תוספת משמין

לגישתי השמנה נובעת פחות מאוכל בסיסי וטוב (כמו המוצרים שעלו פה בשאלה) ומגיעה יותר מחטיפים, ממתקים והעדר פעילות גופנית. לכן מי שאוכל מגוון ובריא, לא מפריז בכמויות של מזון מסויים ומקפיד על פעילות גופנית, לא נכון ולא נחוץ לו לעסוק בספירת קלוריות. לשאלות עצמן, בכף שמן יש כ-90 קלוריות, פירות עשירים בעיקר בסוכרים, והחצילים עם הבצל נשמע מעולה ולא משמין.

מנהלי פורום תזונה קלינית