הרזיה באמצעות מדביקה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/12/2014 | 12:22 | מאת: ציפי

אני בת 50 נמצאת בקבוצת תמיכה כבר שנה פלוס הצלחתי להשיל 6 ק"ג ולאחרונה העלתי ק"ג וחצי יש לי כ15 ק"ג להוריד.אני מוצאת את עצמי כל פעם נכשלת מחדש בגלל הקמיעה לפחמימות ןלמתוק בעיקר שוקולד. ברקע סובלת מיתר ל.ד ,סכרת התחלתית וכולסטרול,ולפני 6 שנים עברתי כריתה של חצי בלוטת התריס. בשל נסיונותי להוריד במשקל החלטתי לנסות להעזר במדביקות הודיה ואולי כך הצליח לעשות תוכניתולא התפתה לפחמימות. האם אתן מכירות את המוצר מדביקת ההודיה והאם היא מומלצת?

ציפי שלום, אתחיל בכך שאינני יודעת באיזו מדבקת הרזיה מדובר כך שלא אוכל להתייחס. אינני יודעת גם איך ומי קבע שאת צריכה לרדת עוד 15 ק"ג אציין רק הנקודות הבאות: במצב שיש סוכרת התחלתית וכולסטרול, וכן יתר לחץ דם וכריתה חלקית של בלוטת התריס - חשוב מאוד להגיע לדיאטנית במרפאה מטבולית או דיאטנית מומחית לסוכרת לכל הפחות ולקבל טיפול מקיף אשר לוקח בחשבון את כל הדברים שצריך. הירידה במשקל בגילך, מלבד התייחסות לצורך לאיזון מטבולי, חייבת לקחת בחשבון שמירה על בריאות העצם ומסת שריר שהולכת לאיבוד באופן מוגבר גם ללא דיאטות הרזיה. זה חיוני כדי לשמר את בריאותך לזמן ארוך. חשובה דיאטה שמכוונת לפרק שומן ביטני עמוק וכך משפרת את התמונה המטבולית, ולא רק דיאטה לירידה במשקל. מחקרים מכוונים לתפריט ים תיכוני, עם כמות חלבון גבוהה, דגש על הרכב שומנים ופחמימות ואפילו ויטמינים ומינרלים. וכמובן פעילות גופנית מועילה. אז אין קיצורי דרך. בררי בקופת החולים שלך מי הדיאטנית שמומחית לכל זה וגשי אליה. בהצלחה והרבה בריאות.

מנהלי פורום תזונה קלינית