עליתי במשקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/12/2014 | 01:55 | מאת: שאלה.

אני שוקלת 45.5 (לאחר דיאטה שבה ירדתי קרוב ל10 קילו) וגובהי 1.55. אני מקפידה לאכול בריא ובארוחות קטנות ולא בערב. אך ישנה בעיה, בפעמים המעטות שאני מפריזה או אוכלת ארוחה מעמיסה אני עולה כ-1 קילו! ומתקשה להוריד אותו במשך חודש. לדוג לפני כשלושה ימים אכלתי בערב ארוחה בשרית דשנה, וי שר אחרי הארוחה בערב ראיתי עליתי של 700 גרם שלט ירדו בבוקר לאחר מכן. ממה זה יכול לנבוע? תודה

אני מודה לדיאטנית ענבל בלוג (גו אקטיב ומכבי) מומחית לנושא הרזיה על המידע שתרם לתשובה. נתחיל ממשקלך, את כעת ביחס משקל לגובה מאוד רזה! על סף תת משקל. גם לפני הדיאטה היית בנורמה לגמרי (BMI 23 בקושי). לגבי תנודות של המשקל - הן מתרחשות כל הזמן, באופן טבעי - תלוי במה אכלנו, כמה שתינו, פעילות גופנית, שינויים הורמונליים ועוד. ולכן מומלץ להישקל לכל היותר פעם בשבוע כדי לקבל מושג לגבי המגמה ולא להתבלבל עם השינויים המתרחשים ברמה היומיומית. דבר נוסף, יכול להיות שעשית דיאטה דלת קלוריות באופן משמעותי כאשר ירדת את ה - 10 ק"ג ובשילוב העובדה שכעת את במשקל מאוד נמוך, אולי חילוף החומרים שלך ירוד (כי הגוף מנסה להגן על עצמו מהרעב שבמבחינת הגוף מתפס כסיכון!), לפיכך כאשר את אוכלת יותר ממה שהגוף שלה כרגע מוציא - את עולה ישר במשקל. זה מן מלכוד שנשים שעושות דיאטות רבות וקיצוניות לעיתים נכנסות אליו וחבל. אני ממליצה להיזהר מירידה נוספת במשקל ואולי אפילו להתייעץ עם אשת מקצוע בשוטף.

מנהלי פורום תזונה קלינית