רמת סבילות ללקטוז ותכולת לקטוז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/10/2014 | 11:05 | מאת: לקטוזאית

היי לאחרונה הועלה חשד בקרב רופאי לאי סבילות ללקטוז. בשלב זה\מסיבות שונות,נמנעים מלבצע בדיקה,ובינתיים אני מנמנעת באופן כללי ממוצרי חלב (נשארתי עם קוטג' וגבינה צהובה,כפעם בשבוע מתפנקת עם גלידה ) יש לי מספר שאלות: 1.אי סבילות ללקטוז(לפני האבחון,קרי כשממשיכים לצרוך מוצרי חלב כרגיל) עלולה לגרום לאיבוד משקל ? אני לא מדברת על מצב של שלשולים נוראיים וכרונים... 2.רמת האי סבילות עשויה להשתנות? ייתכן שמוצר מסוים בכמות מסוימת יגרור יום אחד תופעות לוואי ויום אחר לא (או פחות תופעות ללוואי)? 3.האם ייתכן ואקבל חזרה את היכולת לעכל לקטוז? או שזה רק מחמיר? שמעת תשובות לכאן ולכאן... 4.החלב גורר תחושת אי נעימות ונפיחות בבטן,הבנתי שגם שלשולים לפעמים (קרה מספר פעמים),ייתכן שתופיע דווקא עצירות? 5.אשמח לדעת מה היא תכולת הלקטוז באבקת חלב,חלבון מי גבינה,מי גבינה ,ושמן חלב. מה יותר קל לעכל? סליחה על החפירה...מקווה שתוכלו לעזור לי...

שלום לך! ראשית התנצלותי על העיכוב בתשובה. אבחנה של אי סבילות ללקטוז מתבצעת בד"כ ע"י קליניקה - קיומם של תסמינים אופיניים (כאבי בטן, גזים, שלשול) והעלמם לאחר הפחתה עד המנעות מלקטוז. לשאלותייך: 1. איבוד משקל קשור בד"כ בשלשולים מרובים. 2. רמת האי סבילות קשורה ברמת האנזים (לקטאז) הפעיל במעי. זו לא מתמטיקה... בהחלט יכולים להיות הבדלים מסויימים. 3. רמת האנזים הפעיל יכולה להשתקם אך זה תלוי בסיבה שבשלה הוא נפגע. אם זו בעיה גנטית - לא יהיה שיקום. אם זו בעיה משנית לטיפול אנטיביוטי או מחלת מעיים כל שהיא, אז בהחלט יכול להיות שיקום של כמות האנזים הפעיל במעי. 4. לא ידוע לי על עצירות. זה נראה לי תלוי יותר בהרגלים אחרים. 5. חלבון מי גבינה, שמן חלב (?) הם מרכיבי תזונה מהחלב שאינם מכילים את הפחמימה לקטוז (למעט שיירים זניחים). ניתן להשתמש בהם ללא חשש. לא הבנתי בדיוק למה את מתכוונת באבקת חלב אבל יש להניח שכמות רבה יחסית. בברכה נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית