2 שאלות בנושא תזונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/08/2014 | 13:25 | מאת: יאיר

שלום רב אשמח לשמוע מה אומרים לגבי 2 נושאים אלו מהכיוון של המדע, הרפואה והתזונה: 1. לגבי מולטי-ויטמין - פעם אני קורא על מחקר שזה בריא וכדאי, ופעם שלא מומלץ ושהמינונים מוגזמים. מה אתם אומרים ? 2. לגבי ממתיק מלאכותי - ממה שקראתי זה כנראה עדיף מסוכר אבל האם יש בהם סכנות לבריאות ? תודה רבה, יאיר

07/08/2014 | 13:58 | מאת: דנה ויינר

שלום יאיר, לגבי מוליטויטמין ישנם מס' מחקרים מצומצם שמראה תועלת אפשרית בחולים קשישים. לגבי ממתיק- הוא אמנם בטוח לשימוש וטוב יותר מבחינת חסכון קלורי, אבל מחקרים מראים שלמרות השימוש בממתיקים מלאכותיים, העולם הולך ומשמין, כנראה שלא הכל טמון בסוכר ובקלוריות המגיעות ממנו. בברכה,דנה

10/08/2014 | 15:18 | מאת: יאיר

שלום דנה, תודה על התשובות. לגבי המוליטויטמין - אבל האם מסוכן לבריאות לקחת אותו (עקב מינונים מוגזמים) או מסיבות אחרות ? או שהוא גם בטוח לשימוש בצריכה סבירה ? תודה רבה, יאיר

מנהלי פורום תזונה קלינית