חלב ושיניים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/08/2014 | 19:46 | מאת: אליהו

שלום, האם נכון ששתיית חלב ואכילת גבינה משפיעים לטובה על השיניים? בברכה, אליהו

03/08/2014 | 12:35 | מאת: דנה ויינר

שלום אליהו, יש מחקרים לכאן ולכאן, ואין מסקנה חד משמעית. על פניו מוצרי חלב אמורים להטיב עם שיניים בגלל תכולת סידן גבוהה ומינרלים אחרים. יצא לאחרונה מחקר שמטיל זאת בספק, ולכן אין עדיין הוכחות חד משמעיות. מה שבריא בעיקר לשיניים הוא הגיינת פה טובה, צחצוח יומי, המנעות ממזונות עתירי סוכר. בברכה,דנה

04/08/2014 | 15:42 | מאת: אליהו

שלום רב, האם חשוב להימנע אפילו מקוביית שוקולד מריר, פרוסה מרוחה בריבה או בדבש או במזון מלכות - כל אלד מאלה פעם אחת ביום בלבד (כדי לשמור על בריאות השיניים, כמובן בשילוב צחצוחן היומיומי, מחד, תוך הנאה כלשהי מהם, מאידך)? בברכה, אליהו

מנהלי פורום תזונה קלינית