בננה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/11/2002 | 16:00 | מאת: דור

קוראים לי דור ואני בן 8 אני רוצה לדעת איזה חומרים בריאים יש בבננה כמו ויטמינים ופחממות.

23/11/2002 | 22:54 | מאת: אופק

שלום, בבננה יש סוכרים (פחממות). הסוכרים בה הם חד - סוכרים, לכן הם מתפרקים מהר ומשמשים לאנרגיה זמינה.

24/11/2002 | 09:00 | מאת: שלום

האם יש גם ויטמינים ?

דור וכל המתעניינים האחרים, שלום! בננה היא פרי בריא ומכילה (כמו כל פרי) קלוריות הבאות בעיקר מפחמימות (יחסית פשוטות - פרוקטוז) ומעט מאוד חלבון. בבננה כמות זניחה של שומן. גורם חשוב בבננה התורם לבריאות הם סיבים קצרים (פרוקטואוליגוסכרידים) שיתרונם בכך שמהווים "מזון" מצויין לחיידקים פרוביוטיים וידועים בשל כך בשיפור המיקרופלורה של המעיים. מבחינת ויטמינים, כמעט כולם נמצאים בבננה אך בכמויות משמעותיות באמת רק ויטמין B6. לגבי מינרלים, כל הירקות והפירות מכילים אשלגן אך בבננה כמויות מאוד גבוהות של אשלגן. לאנשים בריאים אין בעיה. מי שיש לו מחלת כליות, צריך להיות ער לכך. כמו כן הבננה עשירה יחסית במגנזיום. מבחינת מה שצויין כאן, הבננה אינה מקור טוב לויטמינים A,C או לסידן. נועה

25/11/2002 | 08:13 | מאת: תודה על התשובה

29/11/2002 | 00:06 | מאת: אחות של דור

נועה שלום! אני לא בטוחה עד כמה דור הבין את תשובתך אבל תודה רבה בכל מקרה.

מנהלי פורום תזונה קלינית