שאלה בנושא פסוריאסיס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/02/2002 | 16:44 | מאת: בן

אני בן 28 בריא בסה"כ. אני סובל מזה 5 שנים מבעיות עור של סבוראה בראש, גבות ומאחורי האזניים. במהלך השנה האחרונה צצו לי כתמים אדומים על הרגליים בלבד מתחת לברכיים. לאחר ביקור אצל 2 רופאי עור נאמר לי שזה פסוריאסיס ושבגדול אין מה לעשות למעט משחות להקלה [שלא עוזרות לי]. שאלותי: 1. ממה זה נובע שפתאום זה צץ? האם זה מדבק? 2. מה ניתן בכל זאת לעשות? האם המכונים שמבטחים הרים וגבעות שווים משהו? 3. ים המלח - למה ממליצים בכלל ומה סדיוק לעשות שם? 4. האמת שבשנה האחרונה אני לחוץ הרבה הרבה יותר מבעבר ממליון סיבות שלא מפריעות לי משום בחינה מעשית בחיים למעט אולי התוצאה של המחלה. האם כדאי ללכת לפסיכולוג ולקבל מינון של תרופה מרגיעה? 5. רפואה אלטרנטיבית היא אלטרנטיבה טובה?5. תזונה???? תודה

בן שלום, מסיכום עבודות מחקר שחיפשו להקל על הסימפטומים של פסוריאזיס דרך שינוי תזונתי עולים הממצאים הבאים: 1. רצוי להפחית רמה של חומצה אורית בתפריט - דהיינו איברים פנימיים (כבד וכד'). 2. רצוי להגדיל את כמות שומן מסוג אומגה שלוש בתפריט. מקורות טובים - דגי ים צפוני כמו מקרל, סלמון, סרדינים. יש רמות יפות גם בנסיכת הנילוס, לבנון. 3. צריך לדאוג גם לשמנים צמחיים בתפריט המכילים חומצות שומן חיוניות החשובות לתקינות ממברנת התא. 4. יש עבודות הסבורות הכדאי להוריד מזונות מכילי גלוטן (חיטה, שעורה, שיבולת שועל). 5. עקב בעיות ספיגה אפשריות רצוי להקפיד על תכולה טובה של חלבון, ברזל וחומצה פולית בתפריט. בעקרון, המחקר מועט ואין הרבה עבודות. חשוב לחזור ולהדגיש ששנויי התזונה אינם מרפאים את המחלה ונועדו לחפש דרכים לצמצם את התופעות. היות והתופעות לא נעימות שווה לדעתי לנסות, למרות שאין מחקר שהצביע על הצלחה אצל כל הנבדקים. אם אתה מעוניין, צור קשר עם דיאטנית, היות ולא קל לישם את הדברים. בהצלחה.

מנהלי פורום תזונה קלינית