לחם אחיד וסיבים תזונתיים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, אני שומע הרבה פעמים שקמח לבן זה לא בריא. רציתי לשאול האם לחם אחיד רגיל-לא מקמח מלא- נחשב יחסית בסדר(לפחות 4 פרוסות ביום)? אני מבין שכמובן הכי טוב לחם מלא בגלל הסיבים התזונתיים והויטמינים אבל מה לעשות הוא עולה הרבה הרבה יותר. כמו כן,האם תוספת קטנה של שיבולת שועל/זרעי פשתן טחונים/ירקות מסוימים לכריך של לחם אחיד רגיל עשויה להועיל? הבנתי שיש בהם סיבים תזונתיים אז חשבתי אולי זה יכול לפצות על ההיעדר שלהם(או הכמות הקטנה) בלחם האחיד. תודה מראש!
שלום אלי, לחם אחיד אינו שונה בהרבה מלחם לבן מבחינת סיבים תזונתיים, שניהם דלים מאוד. בהחלט אפשר להעלות כמות סיבים ע"י אכילת שבולת שועל, קטניות, וזרעים אחרים. בברכה,דנה
האם אכילה של המאכלים העשירים בסיבים ביחד או באותה ארוחה עם הלחם תעזור מבחינת הערך הגליקמי שלו והוא יתעכל יותר לאט כך שרמת הסוכר בדם תהיה יותר יציבה(היתרונות של לחם מלא עד כמה שהבנתי)?