שבר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/09/2013 | 19:20 | מאת: מיכל

בתנו בת ה-6 חלתה בסרטן מוח. אנחנו עושים לה דיאטה ללא לאוצין עקב כך. היא שברה את רגלה, ואנו לא יודעים האם הגוף חייב לאוצין כדי להחלים מהשבר. הדיאטה ללא לאוצין נמשכת 10 ימים, אחריהם 10 ימים של תזונה רגילה ושוב 10 ימים ללא לאוצין וכו'. מה לעשות?

05/09/2013 | 21:47 | מאת: דנה ויינר

שלום מיכל, לאוצין נחשבת לחומצת אמינו חיונית, כלומר הגוף אינו מסוגל ליצרה לבד, ועל כן חשוב לקבלה במזון. על כן הדיאטה שלכם אינה מונעת אותה לחלוטין. לאוצין חיונית לבניה ופעילות של הרבה חלבונים חיוניים, ותפקידים בעצם, רקמת שומן ובעיקר שריר. ברמת פעילות עצם אין לה פעילות מיוחדת ועל כן, חסר בימים אלו יהיה, על פניו פחות משמעותי, אך אין בכך וודאות. לאיחוי עצם חשוב חלבון באופן כללי ולאו דווקא לאוצין, ויטמין D, סידן, זרחן, מגנזיום וויטמין K. אכילת מוצרי חלב עם סידן או ניטלת תוסף עם ויטמין D יכולה לעזור בשלב זה, כמו גם שמוצרי חלב נחשבים ליחסית עניים בלאוצין, זאת לעומת סויה שנחשבת לעשירה ביותר. אפשר להוסיף טחינה/חלבה כמקור נוסף לסידן ושקדים. הייתי מבקשת למדוד רמות ויטמין D ולהשלים במידה ויש חסר, ולבצע הערכה של צריכת סידן ע"י דיאטנית ביחידה האונקולוגית. המגנזיום יבוא מירקות וקטניות ודגנים מלאים. בברכת שנה טובה דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית