שלום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/03/2013 | 08:51 | מאת: שלומי

שלום אבי חולה סרטן קיבה גרורתי, מאושפז מזה שבוע וחצי ולא אכל שבוע הוא הפסיק להקיא לאכל חיבור לזונדה. היום סגרו את הזונדה וביקשו שהוא ינסה לאכול מה מומלץ/אפשרי לנסות לתת לו לאכול כהתחלה ?

04/03/2013 | 15:58 | מאת: דנה ויינר

שלום שלומי, מומלץ להחחיל עם דיאטה נוזלית צלולה - מים. מיץ פירות מסונן, תה ומרק צח למשך יממה. עם זה עובר בקלות ואין הקאות ניתן הלתקדם לנוזלית סמיכה יותר- דייסה, לבן, רסק תפוחים ומשם להתקדם הלאה בהמלצת רופא ודיאטנית. ניתן לשלב מזון רפואי בהמלצתם והכי חשוב לגימות קטנות בכל פעם- לא להעמיס. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית