שיבולת שועל- טרייה או מבושלת?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, רציתי לדעת מה הדרך העדיפה לצרוך שיבולת שועל- טרייה או מבושלת במים? מצד אחד, כשהיא מבושלת היא מאבדת חלק מהערכים התזונתיים (למשל: אבץ)- אך מצד שני- בבישול נהרסת החומצה הפיטית שבה, וזה טוב- כי חומצה פיטית מעכבת ספיגת ויטמינים ומינרלים בגוף... אז מהי העדיפה יותר? איזה שיקול גובר במקרה הזה?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום שיר, אין המלצה כזו או אחרת. אם טעים לך לא מבושל, פשוט תגווני. בברכה,דנה