שיבולת שועל- טרייה או מבושלת?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/01/2013 | 22:27 | מאת: שיר

שלום, רציתי לדעת מה הדרך העדיפה לצרוך שיבולת שועל- טרייה או מבושלת במים? מצד אחד, כשהיא מבושלת היא מאבדת חלק מהערכים התזונתיים (למשל: אבץ)- אך מצד שני- בבישול נהרסת החומצה הפיטית שבה, וזה טוב- כי חומצה פיטית מעכבת ספיגת ויטמינים ומינרלים בגוף... אז מהי העדיפה יותר? איזה שיקול גובר במקרה הזה?

לקריאה נוספת והעמקה
06/01/2013 | 00:02 | מאת: דנה ויינר

שלום שיר, אין המלצה כזו או אחרת. אם טעים לך לא מבושל, פשוט תגווני. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית