תזונה טבעונית
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
לאחרונה התחלתי להתעניין בתזונה טבעונית (כיום אני צמחונית) מטעמי מצפון. יש המון שמועות על כמה זה בריא או לא בריא, ואני רוצה לדעת יותר על הנושא. יש לי דוקטורט בביולוגיה כך שאין לי בעיה להתמודד עם מאמרים מקצועיים. ניסיתי לחפש במאגרי מידע אבל כמות המאמרים עצומה ואין לי מושג מאיפה להתחיל. יש איזה ספר או מאמר סקירה שמומלץ להתחיל מהם? אני לא מדברת על העקרונות הבסיסיים של צירופי קטניות ודגנים מלאים כדי להשיג את כל חומצות האמינו החיוניות, ושצריך לקחת ויטמין B12. יותר בכיוון של מחקרים על סידן וברזל וספיגתם ממוצרים מהצומח. קראתי את נייר העמדה של ה-american dietary association על צמחונות אבל אין שם כמעט מידע על טבעונות. תודה!
שלום פזית, הייתי שמחה לחלוק איתך מאמרים ראויים בנושא, אך אין. השונות בין סוגי הטבעונים, סוג התזונה, חשיפה, גיל, מין, מחלות רקע ועוד לא ממש מאפשר מחקר איכותני. מבחינה הגיונית זה נשמע שדיאטה זו תוכל להיטב עם עצמותינו, כי יש פחות עומס חומצי, בגלל חלבוני הבשר בעיקר, פחות נתרן ופחות עיבוד של מזון, אך איני יכולה לומר לך לגבי ברזל וסידן. לראיה, לא כל הטבעונים והצמחוניים אנמיים. בנשים בגיל הפוריות יכול להיות בעייתי, אז פשוט בודקים, ובמידת הצורך לוקחים תוסף. לגבי סידן, הממצאים יותר מורכבים ואין מידע אמין. הבעיה שטבעונים לעיתים גם יותר בריאים, יותר משכילים, יותר נבדקים ולכן לא נראה שינוי בבריאות העצם שלהם. גם אנשים שצורכים מוצרי חלב סובלים מאוסטאופרוזיס, זה לא הדבר שיגן עליהם. לכן, חשוב לבנות תפריט נכון ומגוון עד כמה שניתן, ולהבדק באופן כזה שבמדיה ויתגלו חסרים או ירידה במרמות, תוכלי לקחת תוסף. בברכה,דנה