אפונה ירוקה קפואה לעומת אפונה יבשה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/12/2012 | 12:37 | מאת: גיא

שלום רב אשמח לדעת האם ומה ההבדל בין השתיים? מדוע היבשה משוייכת למשפחת הקטניות ואילו הטרייה הקפואה נחשבת למשפחת הירקות?

12/12/2012 | 15:08 | מאת: דנה ויינר

שלום גיא, כי אלו שני דברים שונים. אפונה ירוקה הינה התרמיל בעיקר ללא האפונים או אפונים בשלבי הבשלה התחלתיים שאינם מכילים הרבה חלבון, ואילו האפונים הם אלו המוגדרים קטנית כאשר מפרידים מהתרמיל והינם בשלבי הבשלה מתקדמים יותר.המקור הינו אותו צמח רק בשלבי הבשלה שונים. בברכה,דנה

13/12/2012 | 08:16 | מאת: גיא

תודה על תשובתך. האם למרות היותה פחות עשירה בחלבון יש לה ערכים תזונתיים טובים? וכיצד היא מכילה פחות קלוריות מהאפונה היבשה?

מנהלי פורום תזונה קלינית