ויטמין B

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/10/2002 | 20:48 | מאת: מאיה

ויטמינים מקבוצת B אמורים להיות מופרשים מהגוף במקרה של עודף. איך ניתן להסביר את הטענה שעודף B6 גורם לנזק עצבי? והאם נטילת B קומפלקס עלולה להזיק לטווח הארוך? תודה.

15/10/2002 | 20:06 | מאת: ליטל להב

שלום מאיה. אני עוד צריכה לבדוק באופן ספציפי את הענין עם ה-B6 שציינת. עודף של ויטמינים, כמו חוסר בויטמינים אינו מצב בריא. קיים מושג הקרוי היפרויטמינוזיס. גם אם הויטמין אינו מגיע לרמת רעילות, הוא צריך לעבור ניטרול והפרשה ע"י הכבד או הכליות, ואין כל טעם להעמיס עבודה רבה על איברים אלה. עודף בלקיחת ויטמין מסויים יכול להביא לחסר באחר/ים וזו עוד סיבה שלא להגזים בשום דבר. יחד עם זאת, נטילת קומפלקס B לאורך זמן לא אמורה להביא לתופעות הנ"ל. כל התופעות האלה, הן בד"כ תוצאה של שימוש במינונים מוגזמים וגדולים מאוד (מה שנקרא מגא-דוז). אל תשכחי שלא כל הכמות המצוייה בטבליה אכן נספגת. כך שאין לך מה לדאוג, אלא אם כן את סובלת מבעיה בתפקודי כבד וכליות. ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית