ספורט ורדיקלים חופשיים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, בכתבה שפורסמה היום בוואלה-בריאות בנושא רדיקלים חופשיים והשפעתם על זירוז הזקנה ומחלות,הודגש שפעילות גופנית מואצת מגבירה את ייצור הרדיקלים החופשיים וזה לכשעצמו כמובן דבר רע. מנגד אין עוררין שלספורט יתרונות רבים לנפש ולגוף(חילוף חומרים,סיבולת לב-ריאה וכו') ומוסכם על כולם שספורט(ברמת עצימות סבירה אבל בהחלט להפעיל את הגוף 3-4 פעמים בשבוע) טוב לבריאות ,נגד מחלות,מאט זיקנה וכו'. 1.האם נבדק ונמצא חד משמעי שהתועלת מהספורט גדולה יותר מהנזק שנגרם מהגברת יצור רדיקלים חופשיים? 2.לפי מה שאני מבין חשוב במיוחד לצרוך מזון הכולל נוגדי חמצון(יין אדום,תה ירוק,פירות וירקות) לאחר פעילות ספורטיבית. אשמח לקבל תשובות לנ"ל תודה יגאל
שלום יגאל, אכן פעילות גופנית, בכל דרגה מייצרת רדיקלים חופשיים. הגוף שלנו בכל רגע נתון מעצם תהליך הנשימה והעיכול מיצר רדיקלים חופשיים. השאלה היא כמה נוצרים ברגע נתון ומה אפשרויות הגוף לנטרולם. אם במקביל לפעילות אנו אוכלים בריא, חיים בריא ורגוע ומקפידים גם על מנוחה בין פעילויות, ברור שאין בכך נזק. אבל אם אנחנו מדברים על פעילות אינטנסבית כמו ספורטאים מקצועיים, החיים פעילות כל היום, חשופים לעיתים לתזונה לקויה וכמובן המון סטרס, זו בהחלט יכולה להיות בעיה, ולראיה, ספורטאים מקצוענים הינם בעלי תוחלת חיים קצרה מהממוצע. המסקנה- פעילות מתונה בשילוב אורח חיים בריא הינה עדיין מומלצת. בברכה,דנה