לא יורדת במשקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/06/2012 | 02:14 | מאת: דליה

בת 75, בריאה בדרך כלל, לחץ דם מאוזן על ידי C DIOVAN וחצי כדור NORMITEN. משקל נורמלי בשנים האחרונות היה כ60-61 קג. בשנתיים האחרונות עלה עד כ69קג למרות שלא השתנו הרגלי האכילה. פחות מאמץ גופני בגלל בעיית ברך. מנסה כחודש דיאטה מתונה נטולת פחמימות . שלוש ארוחות ביום, כוללות ירקות , ביצים - לא אוהבת מתוקים לכן אין בעיית התמודדות עם ''נישנושים''. ואין כל ירידה במשקל. מה לעשות. האם יש קשר בין התרופות להורדת לחץ הדם וחוסר ירידה במשקל? מנסה להוריד כתשעה ק'ג. כחודש בדיאטה

10/06/2012 | 07:44 | מאת: דנה ויינר

שלום דליה, הסיבה העיקרית לאי ירידה במשקל שלך משולבת ירידה במטבוליזם עם הגיל והיכולת לרדת וכן העובדה שאינך מבצעת פעילות גופנית. אני מבינה את הצורך שלך לרדת במשקל, אך עליך לדעת שמעבר לנושא הויזואלי אין הוכחה כי ירידה בנשקל בגילך מועילה, ואף לצערי מעלה סיכון למחלות ותמותה, ועל כן ההנחיה היא, לא להוריד במשקל. הסיבה לכך, כי הסיכוי שתחשפי לחסרים תזונתיים ותכנסי למצב של תת תזונה וירידה קריטית במסת שריר גבוהים בהרבה. לתרופות שאת לוקחת אין קשר. אני מציעה לפנות לדיאטן בקופה ולראות כיצד בכל זאת ניתן להתקדם ולבדוק תפקוד בלוטת התריס. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית