שיער חלש בגיל ארבעים +

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/08/2002 | 23:45 | מאת: משוועת לעזרה

שלום רב, לצערי שיערי חלש ביותר, הופך לבן, ודק ביותר בקצוותיו, לפני מס. שנים אכלתי צמחוני ונתגלתה אצלי אנמיה, ועקב כך טופלתי בכדורי ברזל בדחיפות. יתכן בנוסף שיש לי נטייה תורשתית לכך (לסבתי היתה פיאה במשך חייה, לדודתי שיער דליל, וכן הלאה. גם כיום איני "אלופה" באכילת בשר, וכרגע רופאת העור שולחת אותי ליעוץ נוסף באחד מבתי החולים הגדולים בישראל, + לבדיקת דם, + דיי חסרת פיתרון. עבורי חוץ מהצעתה לקחת כדורים מכילי ויטמינים ומינרלים לצמיחת השיער. * לצערי בחיי המשותפים עם בן-זוגי איני רווה נחת שלא באשמתי, ואים ספק שהעובדה המצערת שניכפיית עלי אינה תורמת לי בלשון המעטה. אנא , היש לכם עיצה בעבורי ???? בכבוד רב, ותודה בעד תשובה מפורטת ועיניינית. משוועת לעזרה

26/08/2002 | 13:12 | מאת: ליטל להב

שלום לך השיער שלנו מושפע מהרבה גורמים: גנטיקה, הורמונים, גיל, מצב תזונתי,חשיפה לחומרים כמו שמפו ,מרכך, צבעים לשיער וכו'.. כדאי שתבדקי רמות אבץ. ישנן פעמים בהן טיפול ממושך במתן ברזל עלול ליצור חוסר איזון ברמות האבץ. האבץ גם קשור לנושא השיער, כך שכדאי לבדוק את רמותיו בדם. בנוסף, יתכן כי הדיאטה שלך דלה בחלבון מבחינת איכות או מבחינת כמות או שתיהן. ישנם תכשירים המוגדרים כעוזרים לבעיית השיער. אין לי יכולת לפרסמם כאן, ואין לי כל נסיון איתם, כך שלא אוכל להמליץ. בברכה-ליטל

26/08/2002 | 17:42 | מאת: משוועת לעזרה

ליטל שלום לך, ב"מינוקסי" ניסיתי להשתמש, וכ"כ כאב לי הראש שמייד הפסקתי, ואכן הרופאה רשמה את רגישותי לחומר זה. מכאן שכל שנותר לה הוא להציע לי להשתמש ב"רוטס", זה מכבר מס. חודשים, שלא עושה לי כלום, צערי, ולכן והיות ורופאת-עור זו אובדת עיצות לגבי, היא שולחת אותי כרגע בדחיפות ל"בלינסון". איזה אוכל בכל זאת עשוי להועיל ? ממתינה לתשובה., והמון תודה ! ליטל להב כתב/ה: > > שלום לך > השיער שלנו מושפע מהרבה גורמים: גנטיקה, הורמונים, גיל, מצב > תזונתי,חשיפה לחומרים כמו שמפו ,מרכך, צבעים לשיער וכו'.. > כדאי שתבדקי רמות אבץ. ישנן פעמים בהן טיפול ממושך במתן ברזל עלול > ליצור חוסר איזון ברמות האבץ. האבץ גם קשור לנושא השיער, כך שכדאי > לבדוק את רמותיו בדם. בנוסף, יתכן כי הדיאטה שלך דלה בחלבון > מבחינת איכות או מבחינת כמות או שתיהן. ישנם תכשירים המוגדרים > כעוזרים לבעיית השיער. אין לי יכולת לפרסמם כאן, ואין לי כל נסיון > איתם, כך שלא אוכל להמליץ. > בברכה-ליטל

26/08/2002 | 17:48 | מאת: משוועת לעזרה

ליטל שכחתי לומר לך שאיני משתמשת כלל בצבע לשיער !!!!!!!!!!!!! כמו כן מה משקל משתנה/גורם לחצים נפשיים ריגשיים על צמיחת השיער ? ליטל להב כתב/ה: > > שלום לך > השיער שלנו מושפע מהרבה גורמים: גנטיקה, הורמונים, גיל, מצב > תזונתי,חשיפה לחומרים כמו שמפו ,מרכך, צבעים לשיער וכו'.. > כדאי שתבדקי רמות אבץ. ישנן פעמים בהן טיפול ממושך במתן ברזל עלול > ליצור חוסר איזון ברמות האבץ. האבץ גם קשור לנושא השיער, כך שכדאי > לבדוק את רמותיו בדם. בנוסף, יתכן כי הדיאטה שלך דלה בחלבון > מבחינת איכות או מבחינת כמות או שתיהן. ישנם תכשירים המוגדרים > כעוזרים לבעיית השיער. אין לי יכולת לפרסמם כאן, ואין לי כל נסיון > איתם, כך שלא אוכל להמליץ. > בברכה-ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית