שאלה לגבי תזונה בגיל המעבר
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, העלית לכאן שאלה קודם ורוצה מעט יותר להרחיב בשאלתי.. כתבתי שאני בת 36, טווח עליון של נורמה מבחינת BMI,בריאה - אך בגיל מעבר מוקדם - עם הפסקת וסת זה שלושה חודשים והתחלת גלי חום (בנתיים לא חזקים)... שאלתי ממוקדת לגבי התנהלות ברמה התזונתית בגיל המעבר - האם יש דגשים מסויימים? מניעת מחלות? אוסטוראופורוזיס? האם ישנה חשיבות לשים דגש יותר על אבות מזון מסוימים? לצרוך ויטמינים? אשמח מאד לכמה דגשים ספציפית בנושא גיל המעבר (אני מודעת לאבות מזון, קלוריות ותזונה נכונה).. כמו כן, מתעמלת פעמיים בשבוע - פעם אחת - ספונינג ופעם אחת - יוגה תודה רבה
שלום, בגיל המעבר הדגש החשוב ביותר הוא תחלואה לבבית וכלי דם ואוסטאופורוזיס. לגבי אוסטאופורוזיס עליך לפנות לאנדוקרינולוגית לבדיקות דם לרמות ויטמין D,רמות סידן בדם ובשתן, בדיקת צפיפות עצם והמלצות בהתאם. לגבי תחלואה לבבית, עליך להקפיד על אורח חיים בריא, פעילות גופנית יומיומית, מכל הסוגים, לשמור על משל תקין, הקפדה על ערך תזונתי של מזון, פחות שומן, יותר סיבים וסידן. וכן, אפשר לפנות לייעוץ אישי אצל דיאטנית. לא ממליצה על תוספים באופן גורף, הכל בהתאם לבדיקות והרגלי התזונה שלך. בברכה,דנה
תודה רבה על המענה המקיף, ברצוני לשאול, מדוע בגיל המעבר יש יותר סיכון לתחלואה לבבית ולאוסטוופורוזיס - חוסר סידן ולכל מה שציינת? האם בהיעדר גורמי רקע (טווח תקין של משקל, התעמלות, בדיקות דם תקינות) מהי הסיבה שיש עליה בסיכון? ואם העליה בסיכון נובעת ישירות מתסמיני גיל המעבר או שיש גם אינדיקציה של גיל, כיוון שרוה הנשים חוות את גיל המעבר אחרי גיל 50 שאז, סטטיסטת, הסיכון ללקות בתחלואה של סכרת/לחץ דם/לב וכו'.. גבוה יותר. אני בת 36.. קצת מפחיד לחשוב על דברים כאילו בגילי......