סיבים תזונתיים בירקות ופירות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/08/2002 | 12:04 | מאת: דודה

אני חולה בקרוהן כבר 15 שנה ולאחרונה התגלה כי יש לי מספר היצרויות במעי. הרופא שלי המליץ על דיאטה נטולת סיבים. האם בכל הירקות והפירות יש סיבים? האם יש כאלו שאין בהם או שכמות הסיבים נמוכה ואני יכולה עדיין לאכלם. האם באמת רצוי שלא אוכל יותר ירקות ופירות?

דודה היקר (למה דווקא דודה?...) בתור "עזרה ראשונה" אני שולחת לך תשובה חלקית, אך לדעתי אתה חייב לפעול בהתאם להוראות הצוות המטפל בך ואם יש למרפאה שם דיאטנית המתואמת עם הרופא המטפל - זה הדבר הנכון והטוב ביותר. בכלליות: יש פירות וירקות שהם יותר בעייתיים לעיכול ואתה חייב להימנע מהם, למשל אפרסמון, סברס, רימון, תאנים וירקות כמו סלרי, תירס, שעועית ודומיהם. ומצד שני אפשר בכדי לא לוותר על כל היתרונות של פירות וירקות (מבחינת ויטמינים ומינרלים) לצרוך מיצים מסוננים, או פירות וירקות מקולפים ומבושלים, לאחר שתידע את הצוות המטפל בך בנוגע לכך, היות והסכנה של חסימה צריכה להיות הקריטריון הקובע.

מנהלי פורום תזונה קלינית