ירקות ופירות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/07/2002 | 01:45 | מאת: מור

למה יכול לגרום אי אכילה של ירקות ופירות ? אני כמעט ולא אוכלת פירות וירקות- מלפפון אחד ואשכול ענבים בשבוע וזהו. שאלה נוספת : מה ההגדרה של תפוח אדמה ובטטה ( הם ירקות או משהו אחר ?)

31/07/2002 | 08:19 | מאת: דנה ויינר

מור שלום אי אכילה של ירקות ופירות יכול לחשוף אותך לחסרים תזונתיים, בעיקר ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. ההמלצה הבריאותית היא לאכול 5 מנות פרי/ירק ביום על מנת להגיע להמלצות של ויטמינים ומינרלים. תפוח אדמה ובטטה אינם נחשבים לפי חלוקת קבוצות המזון לירק אלא לפחמימה בדומה ללחם, הואיל ותכולת הפחמימות בהם גבוהה בהרבה בהשוואה לירקות אחרים וכך גם תכולת הקלוריות. בברכה, דנה

01/08/2002 | 00:35 | מאת: מור

אפשר לאכול משהו אחר במקום פרי או ירק להשלמת החסרים התזונתיים ? (אני לא אוהבת פירות וירקות ואין סיכוי שאגיע לחמש מנות ביום )

מנהלי פורום תזונה קלינית