אוכל לפני אימון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/07/2002 | 09:57 | מאת: אבירם

קראתי בפרום אימון גופני שאלה של בחורה הטוענת שהיא רוצה להתאמן בבוקר בשחיה למטרת הרזיה, המאמן המטיף ללא הרף על ביצוע אימונים עצימים כמה שיותר (שעם זה אני מסכים,אני בעצמי מאמן כושר וספורטאי תחרותי) המליץ לה לא לאכול לפני האימון (בעיקר לא פחמימות)כדי לשרוף כמה שיותר שומנים, שאלתי היא האם זה לא מסוכן לצאת לאימון שחייה עצים אחרי צום הלילה , אין לי ספק כי יעלותו של האימון תרד אך מה לגבי מצב של היפוגליקמיה והתעלפות? בתודה אבירם.

25/07/2002 | 13:52 | מאת: דנה ויינר

אבירם שלום, אכן פעילות גופנית ללא צריכה אנרגתית לפני כן יכולה לגרום לעייפות ותשישות, אך לא להיפוגליקמיה מכמה סיבות : 1. בגופינו מאגרים של גלוקוז בצורת גליקוגן בכבד ובשרירים, ואלו משמשים אותנו במצב של רעב או פעילות גופנית עצימה, אך אלו מאגרים קטנים המספיקים במקרה של מנוחה לכ - 13 שעות ואילו במצב של פעילות גופנית להרבה פחות. 2. במקרה ונגמר מאגר הגליקוגן גופינו יודע לסנטז גלוקוז מחומצות אמינו ( מן השריר ) וכך למעשה בעזרת הפרשת הורמונים שעובדים בהפוך לאינסולין המכניס גלוקוז לתאים, אין סיכוי ממשי להכנס למצב של היפוגליקמיה. בנושא ההתעלפות יכולה להיות השפעה של עייפות, ירידה בלחץ דם, התייבשות וחולשה כללית מחוסר אכילה ומאמץ מוגבר אך קרוב לוודאי שלא מהיפוגלקמיה. בברכה, דנה

25/07/2002 | 17:34 | מאת: לייסה

א. תודה על התשובה ב.אז לא היית מליצה לצאת לאימון בוקר מבלי לאכול שכן גם האימון יהיה פחות יעיל וגם יגרום לדה אמינציה קטבולית ואז כל מטרת האימון ירדה לטמיון? מה כן היית מליצה לאכול לפני אימון בוקר לאדם הרוצה לרדת במשקל אך גם לבצע אימון יעיל? בד"כ אני ממליץ למתאמנים שלי לאכול פרוסת לחם עם ממרח (דבש/ריבה) ולשתות הרבה לפני השיעור(לפחות כוס גדולה) שוב תודה אבירם

מנהלי פורום תזונה קלינית